A sport társadalmi szerepe ma már egészen más, mint a múlt században volt. A világ vezető szervei (ENSZ, Európai Bizottság, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, stb.) egyöntetűen felismerték és megfogalmazzák a sport mai társadalmakban betöltött sokrétű pozitív szerepét. Ezek közül olyan motívumok emelkednek ki, mint a szegényebb és elmaradottabb rétegek felzárkóztatása, a sporton keresztül történő tudatos közösség építés, valamint a sport és más társadalmi területek szervesebb összekapcsolódása. Komplex értékteremtő programot hoztunk létre a sport és az üzleti világ együttműködéséért és a kölcsönös előnyök kiaknázásáért. A Sport-Life Balance Program sokkal szélesebb alapokon nyugszik, mint a hagyományosnak mondható sport szponzoráció. Kifejezetten azt célozza meg, hogy a két versenyszféra keressen és találjon minél több kapcsolódási pontot, amelyeken keresztül értékeket adnak egymásnak. A sport segíti az üzleti szféra eredményességét, míg az üzleti világ támogatja a sport működését és a sportolók életre történő felkészítését.

Vállalati forrás a sportba

A vállalati sport szponzoráció átalakulóban van. Ezzel egyidejűleg a sportágak hazai finanszírozása jellemzően állami forrásokkal történik, ami pénzügyi egyensúlytalanságot eredményez. Erre épít és ezt használja ki a Sport-Life Balance Program. A forrásokért cserébe a vállalatok komolyabb értékeket várnak, mint a puszta reklám- és marketing felület, vagy a menedzsment részvétele a sportesemény VIP páholyában. A mi programunk a vállalat dolgozóival is törődik, az ő számukra szolgáltat igazi értékeket a sporttal, az aktív életmóddal, a közösségi élményekkel, a motivációval és a sikeresség érzésével. A program keretein belül céges és családi programokat, csapatépítő eseményeket biztosítunk a sportág eszközeivel és erőforrásaival, így a sport hozzájárul a magasabb vállalati teljesítményhez.

A vállalat munkaereje és dolgozói

A vállalat ereje munkavállalói egészségében, motivációjában és sikerességében rejlik. Ezért a Sport-Life Balance Program olyan eseményeket szervez a sportági eszközök igénybevételével, amelyek segítik a dolgozók életét jobbá tenni. Közösségi és családi sportnapok a cégen belül, vagy nyílt formában, a dolgozók motiválása a sikeres sportolók beszámolóival, csapatépítő sportverseny programok a cég dolgozói számára, tömegsport lehetőség a sportág nagy nemzetközi versenyeinek atmoszférájában, vagy üzleti coaching és tréning a vezetésről és motivációról. Mindezek az elemek biztosítják azt, hogy a vállalat a sportág számára biztosított pénzeszközökért cserébe sokkal többet, valódi munkahelyi értékeket is kap.

A sportolók jövője

A mai versenysportban nagyon magas elvárásoknak kell megfelelni. Az állandó és intenzív felkészülés megnehezíti a sportolók felkészülését a sport utáni életre és a munkaerőpiaci beilleszkedésre. A Sport-Life Balance Program keretein belül a vállalatokkal együttműködve ezzel is törődünk. Workshopok, előadások, e-learning, gyakornoki vagy nyári munka lehetőség segíti a munkaerőpiacra felkészülést. Az ilyen együttműködés mind a cég, mind a sportoló számára előnyös. Könnyebb elhelyezkedés a sportoló oldalán, minőségi munkaerő felvétele a cég oldalán, amire a sport által fejlesztett kiváló készségek adnak biztosítékot. Ugyancsak biztosítjuk a NOB és az ADECCO Csoport által futó projekt Athlete365 Career+ sportolói workshopjait, ezek minden fiatal sportoló számára útmutatást adnak a pályaválasztáshoz.

A Sport-Life Balance (korábban TÉT) Program alapjairól és legfontosabb céljairól a Sportmenedzser magazinnak nyilatkoztam 2019. októberében.

https://sportmenedzsermagazin.hu/az-ottusa-a-jovo-vezetoit-neveli/